Już 29 listopada poznamy zwycięzców tegorocznej edycji konkursu Best of Warsaw, organizowanego co roku przez redakcję anglojęzycznego magazynu Warsaw Insider. Wśród nominowanych w kategoriach branży HoReCa znalazła się restauracja Tamka 43 oraz stojący na jej czele szef kuchni, Robert Trzópek.
Najciekawsze miejsca w WarszawieWarsaw Insider to wyjątkowy, comiesięczny magazyn anglojęzyczny opisujący współczesne życie w Warszawie. Wydawnictwo wyróżnia się wielością artykułów na temat rozrywki i kultury, a także restauracji, kawiarni i klubów w stolicy. Przez ponad dekadę, Insider zapracował sobie na czołową pozycję wśród magazynów opiniotwórczych międzynarodowej społeczności. Z rekomendacji Insidera chętnie korzystają zagraniczni turyści odwiedzający Warszawę, a także mieszkający tu na stałe goście z zagranicy. Magazyn, już od ośmiu lat organizuje plebiscyt Best of Warsaw, mający na celu wyłonienie najbardziej topowych oraz najciekawszych miejsc stolicy. Wśród nominowanych do tegorocznej edycji konkursu znalazły się m.in. najpopularniejsze warszawskie kawiarnie, restauracje, koncepty handlowe, a także miejsca związane z szeroko pojętą urodą czy rozrywką. Konkursowe jury wyłoni spośród nich zwycięzców w szesnastu kategoriach Best of Warsaw 2012. Werdykt poznamy już 29 listopada, podczas uroczystej gali, która odbędzie się w drink barze Syreni Śpiew, na warszawskim Powiślu.
Podwójna nominacja
Restauracja Tamka 43 jest bez wątpienia jednym z najciekawszych miejsc na gastronomicznej mapie Warszawy. Innowacyjna kuchnia, perfekcyjna obsługa oraz niebanalny wystrój sprawiają, że lokal intryguje i zachwyca nawet najbardziej wymagających koneserów smaku. Potwierdzają to liczne nagrody i wyróżnienia przyznawane restauracji oraz jej szefowi kuchni w najbardziej prestiżowych plebiscytach i konkursach. Tamka 43 jest również dobrze znana w środowisku międzynarodowym. Lokal został zaproszony m.in. do europejskiego grona Exclusive Places oraz współpracuje z British Polish Chamber of Commerce. Nic więc dziwnego, że ta niezwykła restauracja została nominowana również do nagrody miesięcznika Warsaw Insider. Tamka 43 ma szansę na zwycięstwo w kategorii Best Contemporary Polish. Wizytówką lokalu jest bowiem kuchnia polska XXI wieku. Szef kuchni, Robert Trzópek jest mistrzem w łączeniu tradycyjnych smaków i potraw z elementami nowoczesnej kuchni przyszłości. Jego umiejętności i niezwykła intuicja kulinarna zdecydowały, że Trzópek również ma szansę na zwycięstwo w tegorocznej edycji Best of Warsaw. Redakcja magazynu Warsaw Insider nominowała go bowiem do tytułu Best Chef. Podwójna nominacja dla restauracji Tamka 43 to niebywały sukces. Zwycięzców, w kategoriach branży hotelarsko-gastronomicznej wyłoni specjalne jury, w składzie: Monika Mrozowska, Kurt Scheller, blogerki z popularnych portali gastronomicznych oraz redakcja magazynu Warsaw Insider. Wszystkim nominowanym serdecznie gratulujemy!
www.tamka43.pl
https://www.facebook.com/Tamka43
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa,
tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
www.tamka43.pl
Link do strony artykułu: https://2fwww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/tamka-43-i-robert-trzopek-nominowani-w-best-of-warsaw